Prietenii naturii
2014-04-04 00:00:00


Prietenii naturii

Din dorinţa de a da o mână de ajutor planetei noastre, doamnele profesoare Bradea Teodora şi Noje Adina au iniţiat şi coordonat un proiect educativ ecologic, Prietenii naturii, proiect avizat de ISJ Bihor şi care are ca membrii prof. Negru Irina, prof. Novac Aurica şi înv. Firezar Livia.

 

Activităţile desfăşurate au avut parte de susţinere din partea Primăriei Bratca, instituţie care alături de Ocolul Silvic Bratca sunt parteneri în cadrul proiectului.

 

Prima dintre activităţi a avut loc în 2 aprilie 2014 când elevii claselor primare au participat cu drag la plantarea a 2000 de puieţi de salcâm. Copiilor li s-au alăturat părinţi, pădurari, membrii ai comunităţii locale. Totul a fost pregătit din timp, astfel că în ziua respectivă elevii au primit din partea Primăriei vestuţe personalizate cu denumirea proiectului.

 

Pe Dealul Pancului, furnicuţe verzi plantau de zor puieţii, cu gândul că peste ani, "Dumbrava copilăriei mele", aşa cum au numit-o ei, va fi loc de plimbare pentru alţi prichindei. Pentru munca depusă, Primăria Bratca a oferit copiilor un picnic delicios şi dulciuri, ziua fiind una de neuitat pentru cei mai mici învăţăcei.


S-a simţit colaborarea, munca în echipă şi mai ales speranţa din acele inimi mici că activitatea lor este un exemplu pentru toţi locuitorii planetei.

Galerie Foto

Înapoi